Na jakim terenie powstaje inwestycja 5 Dzielnica w Krakowie

Tematy ogólne dotyczące inwestycji 5 Dzielnica prowadzonej w Krakowie przez LCC. Zalety i wady tej inwestycji, czy warto kupić tam mieszkanie?

Moderator: grzes

ragar

Na jakim terenie powstaje inwestycja 5 Dzielnica w Krakowie

Postautor: ragar » 06 lip 2015, 0:22

Nie wiem czy wiecie, ale inwestycja mieszkaniowa 5 Dzielnica powstaje w miejscu, w którym kiedyś działały krakowskie zakłady WSK. Mniej więcej od lat 50 mieściła się tam fabryka tego zakładu, w której robiono między innymi części do silników lotniczych. Poniżej widać ten teren i zburzone już w większości budynki, w których mieściły się dawne hale produkcyjne. Zapewne niedługo znikną także te resztki świadczące o historii tej okolicy. No ale z drugiej strony chyba nikt nie oczekiwałby, że w tej odległości od centrum Krakowa mogłaby zwyczajnie funkcjonować fabryka :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

megi

Re: Na jakim terenie powstaje inwestycja 5 Dzielnica w Krakowie

Postautor: megi » 06 lip 2015, 22:32

No proszę, mieszkałam w tej okolicy sporo lat jeszcze na studiach, a nawet nie wiedziałam, że w tej okolicy na Łobzowie znajdowała się całkiem sporych rozmiarów fabryka :) Trochę szkoda, że znika przemysł, ale słusznie zauważyłeś @ragar, że na takie zakłady jednak nie ma miejsca tak blisko centrum tak wielkiego miasta. Lepiej chyba takie rzeczy przenosić na obszary podmiejskie.

Wróć do „Inwestycja 5 Dzielnica Wrocławska Kraków - tematy ogólne”