Tym razem mi udało się odwiedzić okolice, w której powstają budynki inwestycji 5 Dzielnica w Krakowie. Chyba nieźle idzie budowa, o czym można przekonać się ze zdjęć, które zamieszczam poniżej

Widać, że sporo zmieniło się od czasu, kiedy kończony był wykop po tej budowie. Są już na poziomie garażu podziemnego elementy pionowe, np. ściany i filary, na których będzie wspierał się parter nowego bloku przy Wrocławskiej w Krakowie

Są też zbrojenia oraz materiał na niej. Do tego niektóre elementy tej kondygnacji są jeszcze w deskowaniu. Znaczy, że cały czas się dzieje i ciągle wiele się tam zmienia.

A tu jeszcze tablica informacyjna dotycząca inwestycji 5 Dzielnica Wrocławska Kraków. Jeśli ktoś chce się dowiedzieć czegoś więcej o tej budowie, to powinna być niezłym źródłem wiedzy

Tu widać sporo materiałów, które mają posłużyć do budowy, to między innymi szalunki oraz stemple. Widać też sporo robotników na budowie, a to znaczy, że prace toczą się cały czas. Oczywiście fotki są całkiem świeże.

Ale jeśli ktoś ma świeże zdjęcia z inwestycji 5 Dzielnica etap II, to w takim razie chętnie zobaczę. Ciekawe jak to wszystko będzie wyglądało, kiedy już skończą… Mam nadzieję, że dobrze i że dobrze będzie się mieszkało w tej okolicy